Nieuws

Penning van verdienste

Sociëteit Amicitia ontving op 15 oktober 2017 uit handen van Burgemeester Jos Heijmans, de Penning van Verdiensten van de gemeente .....

Activiteiten

Onze Sociëteit heeft ca. 240 leden en er vinden jaarlijks vele activiteiten plaats.

Er zijn momenteel 5 Tafels van waaruit vaste activiteiten plaatsvinden. Zoals de Tafel Bridge die ca. 9 mnd per jaar bridge organiseert op dinsdagavond, woensdagmiddag en donderdagavond. Daarnaast zijn er nog regelmatig bridge drives in de weekenden. De woensdagmiddag is volgeboekt maar op dinsdagavond en donderdagavond zijn er nog volop mogelijkheden om te bridgen. De Tafel Bridge bestaat overigens al vanaf 1926.

De Tafel Muziek verzorgt ca 8 keer per jaar luisteravonden met als thema klassieke muziek. Componisten worden besproken en er worden ook tips gegeven over het bezoeken klassieke concerten, opera’s, etc. Tevens vindt er een keer per jaar een ”in huis” klassiek miniconcert plaats met aansluitend een brunch of buffet.

De Tafel Actief zorgt jaarlijks voor twee wandeltochten, een fietstocht voor het gezin en voor een golfdag met clinic. Als afsluiting van de dagactiviteiten meestal een gezamenlijk buffet.

De Tafel Culinair heeft tot doel om jaarlijks een tweetal wijn- en spijsavonden te organiseren en de Tafel Literair is recent opgestart met boekbesprekingen.

Daarnaast zijn er nog tal van andere activiteiten gedurende het jaar zoals excursies, een uitstapje per bus, Sinterklaas voor de kinderen / kleinkinderen, een jaarfeest, etc. Dus voldoende aanbod en voor elk wat wils.

Verder is er 11 keer per jaar een algemene ledenvergadering op de eerste maandag van de maand. De ALV is enkel toegankelijk voor de herenleden. Een aantal keren per jaar is er na afloop van de ALV nog een lezing. De onderwerpen zijn divers en worden veelal door de leden zelf aangedragen.

Voor het overgrote deel van onze activiteiten maken wij gebruik van de lokaliteiten van De SooS welke zijn gelegen aan de Markt 9 te Weert.